puszka.pl - pysznie!

Sałatka: ziemniaki z kukurydzą, jabłkiem i winegretem musztardowym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

5-6 ziemniaczków
25 dag kukurydzy świeżej ugotowanej albo z puszki
2 jabłka
zielona sałata
3 łyżki posiekanego koperku

łyżka octu winnego
łyżeczka musztardy
5 łyżek oleju słonecznikowego
sok z cytryny (max. 2 łyżki)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w cienkie plasterki.

Sałatę opłukać i pokroić albo porwać na kawałki, jabłka obrać i poszatkować, skropić octem winnym. Dodać kukurydzę, wszystko wymieszać dodając koperku. Z oleju, musztardy, soku z cytryny, soli i pieprzu utrzeć gładki sos.

Polać sałatkę i wstawić do lodówki do schłodzenia.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2001-11-13 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: