150 ml jogurtu naturalnego
2 łyżki soku cytrynowego
3 łyżki cukru pudru
1 grejpfrut
100 g jagód lub borówek amerykańskich
kiść ciemnych winogron
150 g papai
4 łyżki soku pomarańczowego
Przygotowanie:
Mieszamy jogurt naturalny, sok cytrynowy i 1 łyżkę cukru pudru. Wstawiamy na 1-2 godz. do zamrażalnika (pod przykryciem!).
Grejpfrut obieramy, usuwając również białe skórki i kroimy w drobne kawałki. Papaję obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy jagody lub borówki amerykańskie i winogrona.
Na talerzykach rozkładamy sałatkę owocową, zamrożony jogurt i polewamy deser sosem zrobionym z soku pomarańczowego i 2 łyżek cukru pudru.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001