puszka.pl - pysznie!
Pasta cebulowo-drożdżowa z jajkiem i zieleniną
Bogate źródło witamin z grupy B.
pasty na słono
Rodzaj diety:
ovo-wege
Składniki:
dla 1 osoby
cebula
olej do smażenia
łyżka drożdży piekarskich
białko jajka
sól
pieprz
natka
koperek
Przygotowanie:
do 15 min.
Szklimy (ale nie rumienimy) na patelni posiekaną cebulę, wkładamy do niej łyżkę drożdży, a gdy po kilku sekundach składniki się rozpuszczą, dodajemy białko jajka. Mieszamy wszystko, doprawiamy, posypujemy zieleniną.
Nadesłał(a)
Rena
, dnia: 2000-08-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Twoje zapiski: