puszka.pl - pysznie!

Bigos z jabłek


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 8 osób

ok. 2 kg słodkich jabłek (kwaśne się rozpadają)
4 duże cebule (50 dkg)
pasta pomidorowa
7-8 łyżek oliwy do smażenia
ziele angielskie
liście laurowe
chilli
majeranek
tymianek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebule obrać i pokroić w miarę drobno, podsmażyć na oliwie. Dodać pastę pomidorową i przyprawy, dusić około 10 minut.

Jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Dodać je do cebuli i dusić jeszcze 10 minut. Bigos powinien być w miarę pikantny. Dodaję jeszcze wodę jak jest za gęsty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Ivona Bagnowska

Twoje zapiski: