puszka.pl - pysznie!

Sałata z kukurydzą, pomidorami i szczypiorkowym winegretem


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

sałata
4 średnie pomidory
puszka (150 ml) kukurydzy

winegret szczypiorkowy:
1 łyżka octu lub soku z cytryny
4 łyżki oleju sałatkowego
sól
pieprz
ew. szczypta cukru
pęczek szczypiorku

Przygotowanie:

Sałatę pokroić, pomidory umyć, obrać ze skórki, pokroić.
Sałatę, pomidory i kukurydzę wsypać do salaterki.

Ocet doprawić solą i pieprzem i ew. cukrem, ubijając dodać olej. Do sosu dodać posiekany szczypiorek. Zalać warzywa sosem, wymieszać, ew. jeszcze doprawić do smaku.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-01-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: