Kanapka jest dobra w zimie, gdy nie ma dużego wyboru w warzywach do kanapek. Jest pikantna. Milena lubi zdecydowany smak, więc ta kanapka spasowała jej :-)
Również dla dorosłych.
kromka (lub odpowiednio więcej) razowszczaka :-)
pasta, pasztet lub olej lniany na smarowanie
ew. ogórek kiszony
biała rzepa
czarne oliwki
cebula (opcjonalnie)
zamiennie z cebulą (lub razem) posiekany b. drobno czosnek
natka pietruszki
Przygotowanie:
Posmarować kromkę. Ułożyć cienkie plasterki rzepy, na to oliwki. Posypać drobno posiekaną cebulą i pietruszką. Ew. dodać plasterki ogórka kiszonego, czosnek. Ew. skropić olejem lnianym.
Wskazówki i uwagi:
Jeśli ktoś nie lubi, można się obyć bez cebuli. Milena nie może :-)
Nadesłał(a) magda firlit,
dnia: 2002-01-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.