puszka.pl - pysznie!

Awokado i oliwki

Moja Milena fanką oliwek ;-) Danie także dla dorosłych. Można podawać z chlebem, jako przystawkę na imprezy, jako przekąskę.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

2 awokado
mały słoik czarnych oliwek
listki natki pietruszki do przybrania (całe, nie posiekane)
sok z cytryny
sól

Przygotowanie:

Awokado przekroić na pół, Usunąć pestkę, obrać skórkę. Kroić w plastry na półksiężyce. Układać na talerzu/półmisku na przemian plasterek awokado - rząd pionowy oliwek (szt. ok. 3). Awokado skropić sokiem z cytryny, lekko posolić. Przybrać natką. Zjadać od razu ;-)

Wskazówki i uwagi:

W lecie wybór mamy większy. Wtedy można jeszcze dołożyć pomidora, paprykę itd.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2002-01-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: