puszka.pl - pysznie!

Kotlety ziemniaczane z gałką i żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 kg ziemniaków
łyżka masła
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
około 2-3 łyżek mąki
2 jaja
łyżka sera żółtego
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ugotować w mundurach 1 kg ziemniaków, obrać i przepuścić przez
maszynkę. Utrzeć je z łyżką masła, solą, pieprzem i gałką. Dodać około 2-3 łyżek maki, 2 jaja, łyżkę sera żółtego (dla smaku) i wyrobić ciasto.

Formować kotlety (zwilżyć ręce ewentualnie), obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoto.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgataW

Twoje zapiski: