puszka.pl - pysznie!

Orzechy włoskie w cukrze

Magdalena Bassett: "Gdy wystygną, są lekkie i kruche - zupełnie inne niż surowe włoskie orzechy. Można je jeść jako przysmak albo posypać chińskie jedzenie, najlepiej słodko-kwaśne, albo surówkę z marchwi z jabłkiem, albo dodać do sałatki owocowej."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

orzechy włoskie
cukier

Przygotowanie:

Włoskie orzechy zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 20 minut.

Odlać wodę, mokre orzechy rolować w cukrze. Najlepiej wrzucić mokre orzechy do worka plastikowego, dodać cukier i potrząsać przez chwilę.

Wyłożyć na blachę, piec pod opiekaczem, mieszając co 20-30 sekund, aż cukier się gdzieniegdzie skarmelizuje.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Magdalena Bassett

Twoje zapiski: