puszka.pl - pysznie!

Ravioli z sosem z orzechów włoskich


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

18 orzechów
50 gr pinoli
25 dag śmietany
pietruszka
pół ząbka czosnku
4 dag masła
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. obrać orzechy
2. zmielić orzechy, pinoli, czosneki pietruszkę i wrzucić wszystko do rondla
3. Dusić na wolnym ogniu, wlać powoli smietanę, wymieszać, posolić i popieprzyć.
4. Rozpuścić masło.
5. Ugotowane ravioli polać sosem, masłem i posypać parmezanem

Wskazówki i uwagi:

Podałabym do tego Valpolicellę albo jak ktoś woli bardziej cierpkie wina to Chianti, ale koniecznie czerwone.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:agnieszkamr@poczta.onet.pl

Twoje zapiski: