puszka.pl - pysznie!

Taglatelle ai quattro formaggi (z czterema serami)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

makaron tagiatelle
sól

50 g gorgonzoli (lub innego serka na niebiesko)
50 g camemberta lub brie
50 g startego parmezanu
50 g mozzarelli
250 g śmietany
pieprz

Przygotowanie:

Serki pokruszyć do rondla i rozpuścić na wolnym ogniu. Wlać powolutku śmietanę (polecam znowu Szefa Kuchni Danona 22%). Mieszać na gładko, popieprzyć.

Polać ugotowane kluski.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z białym winem - Pinot Griggio lub Frascati (po przystępnej cenie w Makro).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: AgnieszkaMr

Twoje zapiski: