puszka.pl - pysznie!

Pasta / dip twarożkowy z gotowanej kalarepki

Do smarowania pieczywa i maczania surowych warzyw, chipsów.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

100 g kalarepki
1 łyżeczka bulionu
1 łyżeczka soku cytrynowego

ćwierć cebuli (ok. 15 g)
pół ząbka czosnku
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka (25 g) twarożku wiejskiego
sól
zioła
oliwa

Przygotowanie:

Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę, dodać bulion i sok cytrynowy, gotować na małym ogniu 15 min.

Wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem, orzechami i serem, przyprawić solą, ziołami i kilkunastoma kroplami oliwy.

Wskazówki i uwagi:

Można przechowywać w lodówce do 5 dni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: