2 nieduże pomidory (świeże lub z puszki)
ćwierć cebuli
4 ząbki czosnku
sos sojowy
1 listek laurowy
sól
pieprz
1 łyżeczka masła lub oleju
1 łyżka śmietany kremówki [w wer. wegańskiej pominąć]
Przygotowanie:
Na 1 łyżeczce masła lub oleju zeszklić, nie rumieniąc, posiekaną cebulę i czosnek. Dodać 200 ml wody, sparzone wrzątkiem, obrane i pokrojone pomidory, przyprawić sosem sojowym, listkiem laurowym, solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu pół godz. Dodać do zupy śmietanę i gotować jeszcze 5 min.
Wskazówki i uwagi:
Przepis przerobiony na wege.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-03-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia