puszka.pl - pysznie!

Gazpacho andaluzyjskie - pomidorowe


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 nieduże pomidory
1/2 papryki
1/4 ogórka sałatkowego (ok. 50 g)
1/4 cebuli
1/2 ząbka czosnku
1/2 kromki białego chleba
sól
pieprz
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka czerwonego octu winnego
bardzo zimna woda

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę i obranego ogórka pokroić. Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć.

1/3 jarzyn odstawić do lodówki. Chleb namoczyć w bardzo zimnej wodzie, odcisnąć i zmiksować z resztą jarzyn. Przyprawić solą, pieprzem, oliwą i octem. Dodać tyle przegotowanej, bardzo zimnej wody, aby zupa była średnio gęsta. Posypać odstawionymi do lodówki jarzynami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: