puszka.pl - pysznie!

Ziemniaki faszerowane włoszczyzną, zapiekane w kefirze


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

8 ziemniaków
2 marchewki
2 pietruszki
1/2 selera
1 cebula
10 g tłuszczu do smażenia
sól
pieprz

100 g sera dojrzewającego
100 g kefiru
natka do posypania

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, umyć, wydrążyć łyżeczką. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić drobno, poddusić na tłuszczu. Wymieszać z warzywami, dodać sól i pieprz, dusić do miękkości.

Wydrążone ziemniaki wypełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać kefirem wymieszanym z serem i zapiec. Posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: