puszka.pl - pysznie!

Szparagi zapiekane pod żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1400 g zielonych szparagów
odrobina masła
cukier

2 łyżki mleka
1 żółtko
2 łyżeczki startego parmezanu lub innego ostrego sera żółtego
sól

Przygotowanie:

Szparagi oskrobać i gotować 12 minut w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru i masła.

Mleko wymieszać z żółtkiem i 2-3 łyżeczkami wody, w której gotowały się szparagi. Zalać jarzyny w żaroodpornym naczyniu, posypać parmezanem i zapiekać 10 min. w temp. 200°C.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: