puszka.pl - pysznie!

Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i zieleniną


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

400 g białego sera
100 ml śmietany
pęczek rzodkiewek
mały ogórek
pół pęczka szczypiorku
pół pęczka koperku
łyżeczka rzeżuchy
sól
biały pieprz

Przygotowanie:

Ser rozetrzeć. Umyte rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Ogórka obrać i pokroić w półplastry. Zieleninę opłukać, posiekać.

Do twarogu dodać pozostałe składniki, przy czym połowę zieleniny odłożyć. Twarożek wymieszać, przełożyć do salaterki. Udekorować pozostałą zieleniną i zaraz podawać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: