puszka.pl - pysznie!

Surówka z kapusty białej i czerwonej z chrzanem i wiśniami

Bogate źródło siarki.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

ćwiartka niedużej kapusty czerwonej
ćwiartka niedużej kapusty białej
2 jabłka
cebula
łyżka startego chrzanu
1 szklanki wiśni (świeżych, z konfitur lub kompotu)
sól
cukier
2-3 łyżki oleju słonecznikowego
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Kapustę płuczemy, szatkujemy drobno, a głąb trzemy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty. Jabłka trzemy razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Składniki łączymy, doprawiamy, mieszamy z olejem i posypujemy szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"

Twoje zapiski: