puszka.pl - pysznie!

Sos serowo-ziołowy

Sos nadaje się do makaronu, kładzionych klusek, a nawet ryżu lub ziemniaków, ewentualnie sałatek.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

świeże zioła rozmarynu, tymianku, koperku lub natki
3 łyżki parmezanu lub innego utartego sera żółtego
2 łyżki oliwy lub oleju
sól
pieprz

Przygotowanie:

Zioła posiekać i zmieszać z serem, ucierać dodając oliwę lub olej. Przyprawić solą i pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

sosu nie można przechowywać - należy zjeść bezpośrednio po przyrządzeniu. zimą świeże zioła można zastąpić suszonymi.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: