puszka.pl - pysznie!

Jajeczno-szczypiorkowa pasta do chleba

Jest to zdrowy i smaczny dodatek do razowego chleba, na śniadanie lub kolację.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

100 g twarogu
łyżka masła
2 jajka
2 łyżki jogurtu
łyżka pokrojonego świeżego tymianku
łyżka pokrojonego świeżego szczypiorku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Twaróg pokruszyć, połączyć w misce z masłem, dobrze wymieszać. Dodać ugotowane na twardo i rozdrobnione widelcem jajka, jogurt i drobno posiekane zioła, doprawić solą i i pieprzem, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: