kabaczek nadziewany serem żółtym i warzywami
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:
dla 1 osoby
200 g kabaczka
100 g marchwi
30 g pietruszki
20 g selera
100 g pomidora
30 g startego sera zoltego
lyzeczka masla
lyzeczka bulki tartej
lyzeczka posiekanej natki
2 lyzeczki oleju
estragon
majeranek
pieprz ziolowy
bazylia
papryka lagodna mielona
sol
Przygotowanie:
kabaczek obgotowac w osolonej wodzie i odcedzic. wloszczyzne obrac i zetrzec na grubej tarce, dusic na lyzeczce oleju, skrapiajac woda. pod koniec duszenia dodac rozdrobnionego pomidora bez skory i papryke mielona. do uduszonych warzyw dodac starty zolty ser i przyprawy, wymieszac. kabaczka przekroic wzdluz na pol, wydrazyc gniazda nasienne i wypelnic nadzieniem. ulozyc w naczyniu zaroodpornym posmarowanym lyzeczka masla i posypanym bulka tarta. skropic olejem i posypac bulka tarta. upiec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. przed podaniem posypac natka.
Twoje zapiski: