Zdrowe ciasteczka z płatkami owsianymi, zarodkami pszenicznymi i bakaliami
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:
3/4 niskokalorycznej margaryny
3 jajka
1 i 1/2 szklanki brązowego cukru
łyżeczka olejku waniliowego
szklanki mąki żytniej
szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki zarodków pszenicy
łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki wiórków kokosowych
3/4 szklanki pokrojonych suszonych fig
1/2 szklanki orzechów włoskich
Przygotowanie:
Zmiksować margarynę, jajka, cukier, olejek waniliowy. Dodać mąkę, płatki, zarodki pszenicy, proszek do pieczenia, wiórki, figi i orzechy. Wymieszać.
Piec na blasze w temp. 175 stopni C ok. 15 min.
Wskazówki i uwagi:
Wychodzi 48 szt.
Twoje zapiski: