Nadziewane bakłażany (z ryżem i włoszczyzną)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 4 osób
1 duzy baklazan
2 lyzeczki oliwy
1 cebula
1 marchew
1 seler
1/2 szkl. ryzu
3-4 pomidory
2 lyzeczki natki
pieprz i sol
Przygotowanie:
na oliwie podsmazyc drobno posiekana cebule. dorzucic drobno posiekane - marchew i seler oraz obrane i pokrojone pomidory. dodac pieprz, sol i natke. dusic, a gdy warzywa zmiekna, wsypac 1/2 szkl. ryzu i podsmazac kilka minut. wlac szkl. wody i dusic, mieszajac, dopóki woda się nie wchonie. baklazana przekroic wzdluz na pol, wypelnic polowki farszem. polozyc w blaszce, wlac 2 szkl. wody i zapiec w piekarniku przez 30 min.
Twoje zapiski: