puszka.pl - pysznie!

Kalafior zapiekany z ziemniakiem, pomidorem i ogórkiem kwaszonym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g kalafiora
1 mały ziemniak
1 średni pomidor
1 ogórek kwaszony
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oliwy do smażenia
papryka w proszku
1 łyżeczka natki do posypania

Przygotowanie:

Ziemniak i kalafior ugotować na półmiękko. Ziemniaka po ugotowaniu pokroić w kostkę, kalafiora podzielić na różyczki. Pomidora i ogórka pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki i zrumienić na oliwie, czosnek zmiażdżyć.

Wszystkie składniki wymieszać i zapiekać w piekarniku nastawionym na 200°C. Posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001

Twoje zapiski: