puszka.pl - pysznie!

Glony arame duszone z zieloną papryką i tofu

W moim mieście nie można kupić arame - to, które miałem, dostałem w prezencie - przepis pochodzi z opakowania. Z innymi glonami nie próbowałem ale powinno wyjść ;) Można podawać z ryżem. Smacznego.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

250-300 g glonów arame
1 duża zielona papryka
1 cebula
tofu
olej do smażenia
sos sojowy

Przygotowanie:

Arame moczymy w zimnej wodzie 15 minut.

Cebulę kroimy i smażymy na oleju aż się zarumieni. Wrzucamy pokrojoną w kostki paprykę i arame. Dusimy przez chwilę, następnie wrzucamy rozdrobnione tofu i doprawiamy obficie sosem sojowym.
Nadesłał(a) ~pw, dnia: 2002-03-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie glonów

Twoje zapiski: