puszka.pl - pysznie!

Kółeczka ryżowe z pastą orzechową, czyli wegański tatar na kółkach


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

okrągłe ciasteczka ryżowe
orzechy laskowe
orzechy włoskie
migdały
wiórki kokosowe
sezam
pestki dyni
pestki słonecznika
rodzynki
słód daktylowy
ciut kakao lub karobu

Przygotowanie:

1. Mielę: orzechy laskowe, włoskie i migdały; mielę wiórki kokosowe i sezam; mielę pestki dyni i słonecznika; mielę rodzynki. Dodaję: słodu daktylowego i ciut kakao (lub karobu).
2. Mieszam z wodą do konsystencji pasty do smarowania.
3. Masa czeka jakiś czas (kilka godzin pod przykryciem) aż się smaki pożenią.
3. Kupuję w sklepie gotowe kółka z dmuchanego ryżu.
4. Smaruję po nich i zjadamy.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: deGzyra z ircx.pl.polskavege

Twoje zapiski: