puszka.pl - pysznie!

Farsz do naleśników z tzw. warzyw po chińsku (z imbirem)

Wg autora przepisu "farsz ten jest super w smaku, jak się go zrobi na chrupko, czyli nie dosmaży."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchewka
seler
pietruszka
olej do smażenia
sos sojowy
dużo imbiru
por

Przygotowanie:

W mojej interpretacji wygląda tak: oskrobuję marchewkę, selera, pietruszkę, myję i kroję na paseczki wielkości zapałki. Rzucam na mocno rozgrzany tłuszcz i dość krótko smażę, dodając sosu sojowego i przede wszystkim dużo imbiru.

Pod koniec smażenia dorzucam pora skrojonego w zapałkę.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-05-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna ircx.pl.polskavege lub pl.soc.wegetarianizm

Twoje zapiski: