puszka.pl - pysznie!

Duszone kurki

Nauczyłam się przyrządzać tak kurki od znajomych, z którymi byliśmy nad jeziorem. Chodziliśmy do lasu na grzyby, a później się nimi objadaliśmy :)
Duszone kurki można jeść z pieczywem albo podawać jako jarzynkę do obiadu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kurki
cebula (można pominąć, choć ja wolę z)
olej do smażenia
sól
pieprz
ew. pieprz ziołowy (mało)

Przygotowanie:

Kurki bardzo dokładnie oczyścić, większe pokroić. Cebulę obrać z łupinki, posiekać.

Dusić razem z dodatkiem niewielkiej ilości oleju, można na dużym ogniu, żeby woda szybciej odparowała. Kiedy kurki zmiękną, doprawić solą i pieprzem.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2002-06-08 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: