tofu - ok. 200g
2-3 małe cebulki
2 łyżki mąki kukurydzianej
trochę szczypiorku
trochę naci pietruszki
sos sojowy - najlepiej shoyu
pieprz
np. sezam lub inne ziarenka do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Porcję tofu (ok. 200 g, u mnie było małe siteczko - tofu własnej roboty) rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekane drobno 2-3 małe cebulki, 2 łyżki mąki kukurydzianej, trochę szczypiorku, trochę naci pietruszki, doprawiamy sosem sojowym najlepiej shoyu i pieprzem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do przegryzienia.
Po pół godzince formujemy kotletki i najlepiej obtaczamy w sezamie albo czym innym ziarnistym i smażymy na złoto na oliwie z oliwek tudzież rzepakowcu z zimnego tłoka.
Nadesłał(a) wojmat,
dnia: 2002-06-08 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.