puszka.pl - pysznie!

Pasta twarogowa z kaparami i ogórkiem konserwowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g twarogu
100 g masła
1-2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka kaparów
1 ogórek konserwowy
1 opakowanie mieszanki przypraw do past twarogowych Kotanyi
lub własna mieszanka:
- papryka
- sól
- cebula
- pietruszka
- czosnek
- szczypiorek
- gałka muszkatołowa
- pieprz czarny
- pieprz cayenne
- bazylia
- kminek

Przygotowanie:

Utrzeć masło o temperaturze pokojowej. Dodać 1 opakowanie przyprawy do past twarogowych, twaróg, śmietanę, posiekane kapary i ogórek konserwowy, dobrze wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Ja osobiście kaparów nie siekałam (nie ma potrzeby - są małe), dodałam ich więcej, tak samo jak i ogórka, i wyszła bardzo smaczna, czerwono-zielona pasta.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: z opakowania przyprawy Kotanyi "mieszanka przypraw do past twarogowych"

Twoje zapiski: