Pasta twarogowa z kaparami i ogórkiem konserwowym
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
250 g twarogu
100 g masła
1-2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka kaparów
1 ogórek konserwowy
1 opakowanie mieszanki przypraw do past twarogowych Kotanyi
lub własna mieszanka:
- papryka
- sól
- cebula
- pietruszka
- czosnek
- szczypiorek
- gałka muszkatołowa
- pieprz czarny
- pieprz cayenne
- bazylia
- kminek
Przygotowanie:
Utrzeć masło o temperaturze pokojowej. Dodać 1 opakowanie przyprawy do past twarogowych, twaróg, śmietanę, posiekane kapary i ogórek konserwowy, dobrze wymieszać.
Wskazówki i uwagi:
Ja osobiście kaparów nie siekałam (nie ma potrzeby - są małe), dodałam ich więcej, tak samo jak i ogórka, i wyszła bardzo smaczna, czerwono-zielona pasta.
Twoje zapiski: