puszka.pl - pysznie!

Banany w miodzie z migdałami (z grilla)


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

4 banany
cytryna
2 łyżki miodu
4 łyżki płatków migdałowych
łyżka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Z cytryny wycisnąć sok. Banany umyć i osuszyć, ale nie obierać. Przekroić wzdłuż na pół. Przełożyć na aluminiowe tacki do grillowania, skropic połową soku z cytryny. Miód wymieszać z łyżką ciepłej wody i resztą soku cytrynowego. Połówki bananów posmarować miodem, oprószyć płatkami migdałowymi i cukrem. Grillować około 10 minut.

Wskazówki i uwagi:

Zamiast skrapiać cytryną można rumem lub winiakiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Sylwia

Twoje zapiski: