puszka.pl - pysznie!

Grillowana ciabatta nadziewana pomidorami z mozarellą


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 chlebek ciabatta (300 g)
2 małe pomidory
125 g mozzarelli
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/2 pęczka bazylii

Przygotowanie:

Ciabattę głęboko naciąć w odstępach 1,5 cm. Pomidory umyć, ser osączyć. Pomidory i ser pokroić w plastry, doprawić solą i pieprzem. W każdym nacięciu w chlebie umieścić po plastrze sera i pomidora. Chleb położyć na folii aluminiowej. Czosnek obrać, zmiażdżyć, wymieszać z oliwą i skropić chleb.

Chleb szczelnie zawinąć w folię, położyć na grillu i piec 4 minuty z każdej strony. Odwinąć folię, skropić chlebek octem balsamicznym, przed podaniem posypać bazylią.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Sylwia

Twoje zapiski: