puszka.pl - pysznie!

Jarskie szaszłyki z podgotowanych młodych ziemniaków i jabłek (grill)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg młodych ziemniaczków tej samej wielkości
1/2 kg jabłek
2 cebule
4 łyżki musztardy z gorczycą
sól
pieprz
majeranek

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i oczyścić, gotować 15 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Jabłka obrać, przekroić, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w ósemki. Ziemniaki nabijać na drewniane szpadki na przemian z cebulą i jabłkami.

Szaszłyki oprószyć majerankiem i pieprzem, posmarować musztardą. Grilować 10 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Sylwia

Twoje zapiski: