puszka.pl - pysznie!

Sałatka z młodych ziemniaków z miętą


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

80 dag małych, młodych ziemniaków
sałata
10 listków świeżej mięty

Sos:
10 dag gęstej śmietany
łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Umyte ziemniaki kroimy w dość dużą kostkę i gotujemy najlepiej na parze. Sałatę dokładnie myjemy i osuszamy. Przygotowujemy sos.

Na półmisku rozkładamy listki sałaty i ugotowane ziemniaki. Polewamy sosem i posypujemy drobniutko posiekaną miętą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")

Twoje zapiski: