puszka.pl - pysznie!

Zupa jarzynowa, z ziemniakami i selerem naciowym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

włoszczyzna
seler naciowy
kilka ziemniaków
łyżka oliwy z oliwek do smażenia
sól
ew. pieprz
do tego do wyboru:
- curry i imbir
- lub garam masala
- lub mieszanka ziół wg. uznania

Przygotowanie:

Włoszczyznę kroimy na krążki lub małe cząstki. Podsmażamy na oliwie. Zalewamy wodą (nie za dużo), wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy. Po 10 minutach dorzucamy pokrojony w krążki seler naciowy.

Kiedy warzywa będą miękkie, a bulion gotowy, całość doprawiamy i podajemy samo, z makaronem lub z zacierkami.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-07-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: