puszka.pl - pysznie!

Ryż z pomidorami po brazylijsku


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka ryżu
dwa średniej wielkości pomidory (obrane, wydrelowane i drobno posiekane)
duża cebula cienko pokrojona
3 łyżki
oleju
sól
dwie szklanki gotujacej wody.

Przygotowanie:

W rondelku rozgrzać olej, podsmażyć na nim cebulę, ale nie rumienić. Dodać ryż, przez dwie, trzy minuty mieszać, aż wszystkie ziarnka będą natłuszczone. Wlać wodę, wrzucić pomidory, sól - mieszając doprowadzić do wrzenia. Przykryć i na małym ogniu gotować, aż ryż wchłonie cały płyn. Smacznego :-)
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Frodo (leszko@inetia.pl) z ircx.pl.polskavege

Twoje zapiski: