Na imprezę musi być więcej składników niż dla rodzinki. W nawiasie podaję zatem proporcje dla 3 osób.
2 duże lub 3 średnie brokuły (1 brokuł)
3 op. tofu fety (1-2 op.)
3 zabki czosnku (ząbek)
do polania sos sojowy
olej lniany lub słonecznikowy zimnotłoczony
Przygotowanie:
Brokuły pokroić na różyczki i zagotować. Gotować przez 3-4 minuty. Odcedzić, wystudzić. Tofu-fetę pokroić w kostkę, czosnek zmiażdżyć i wymieszać wszystko razem. Polać sosem sojowym (jeśli mało słone) i koniecznie dobrym olejem (ja robiłam i z lnianym i ze słonecznikowym).
Wskazówki i uwagi:
Bardzo prosty i szybki przepis, a wspaniale nam się sprawdził na wszelkich imprezach, imieninach z ciocią :-)).
Można też podać sałatkę do obiadu, czy kolacji. Milenie też zasmakowało.
Nadesłał(a) magda firlit,
dnia: 2002-08-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.