puszka.pl - pysznie!

Gotowane pory z sosem winegret


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

12 porów (białe części)
sól
cukier

sos:
4 łyżki oleju
sok z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Przygotowane pory naciąć wzdłuż na 4 części, wypłukać. Włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody, ugotować. Osączyć z wody, ułożyć na półmisku.

Sok z cytryny rozetrzeć z olejem, dodać sól i pieprz. Polać pory. Podawać na ciepło lub na zimno.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: