puszka.pl - pysznie!

Surówka curry z kapusty, cykorii, groszku i marchewki z kiełkami

Przepis Mai Błaszczyszyn.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

kapusta chińska (bok choy lub pekińska) lub włoska
sałata
cykoria
groszek
marchew
kiełki (np. soi lub mung)

sos:
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżeczki miodu
1,5 łyżeczki curry lub przyprawy chińskiej 5 smaków
1-2 łyżeczki posiekanej bazylii
sól
pieprz

Przygotowanie:

Sos przygotować wcześniej i odstawić. Poszatkować kapustę. Dodać porwane na kawałki liście sałaty, cykorię, groszek, marchew i kiełki. Wymieszać składniki. Polać przygotowanym sosem tuż przed podaniem na stół.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-09-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Scenariusze przyjęć" - pod redakcja Alicji Filochowskiej-Pietrzyk, Dziennikarska Spółdzielnia Wydawnicza "Kobieta i życie", 1992, seria "Poradnik Pani"

Twoje zapiski: