Surówka curry z kapusty, cykorii, groszku i marchewki z kiełkami
Przepis Mai Błaszczyszyn.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:
kapusta chińska (bok choy lub pekińska) lub włoska
sałata
cykoria
groszek
marchew
kiełki (np. soi lub mung)
sos:
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
2-3 łyżeczki miodu
1,5 łyżeczki curry lub przyprawy chińskiej 5 smaków
1-2 łyżeczki posiekanej bazylii
sól
pieprz
Przygotowanie:
Sos przygotować wcześniej i odstawić. Poszatkować kapustę. Dodać porwane na kawałki liście sałaty, cykorię, groszek, marchew i kiełki. Wymieszać składniki. Polać przygotowanym sosem tuż przed podaniem na stół.
Wskazówki i uwagi:
Przerobione na wege.
Twoje zapiski: