puszka.pl - pysznie!

Bakłażan pieczony pod pomidorami i serem

Moja własna potrawa.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

bakłażan
pomidory (ilość w zależności od wielkości bakłażana)
ser żółty tarty lub w plastrach
sól
pieprz
inne przyprawy - np. czosnek, bazylia, estragon i inne

Przygotowanie:

Blachę do pieczenia wyłożyć pokrojonym w plastry bakłażanem, na to położyć obrane ze skórki pomidory, a na wierzch ser (między poszczególne warstwy wsypuję przyprawy) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec aż ser zacznie brązowieć.

Wskazówki i uwagi:

Gdy na jeden plaster bakłażana położymy plaster pomidora, a potem plasterek sera tostowego, to danie wygląda bardzo elegancko.
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2002-11-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: