puszka.pl - pysznie!

Salatet bataata

Herbatka: Salatet bataata to taki bliskowschodni przysmak (nie pamietam, czy to z kuchni marokanskiej, czy z libanskiej).


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4-6 srednich ziemniakow salatkowych
garsc swiezych lisci miety
2 zabki czosnku
plaska lyzeczka soli
4 lyzki oliwy z oliwek extra verigne
4 lyzki octu winnego bialego

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w ubrankach do miekkosci - nastepnie lekko ochladzamy (ale powinny byc w srodku jeszcze lekko cieple), obieramy i kroimy w gruba kostke. Ziemniaki posypujemy drobno posiekanymi liscmi miety. Czosnek miazdzymy i rozcieramy z sola, dodajemy oliwe i ocet, mieszamy dobrze i polewamy sosem ziemniaki. Je sie to (o dziwo) nie schlodzone.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-11-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Herbatka z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: