puszka.pl - pysznie!

Majonez z makaronu (sos czosnkowy) wg Andy'ego

Andy: "Przepis długi i skomplikowany :-) Efekt zależy od dobrego zmiksowania, użytych przypraw i odpowiedniej ilości oleju."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3/4 szklanki ugotowanego makaronu
3/4 szklanki mleka sojowego lub błyskawicznego mleka z orzechów
1/2 łyżeczki soli
1 ząbek czosnku
1/4-1/2 szklanki oleju
2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

Ugotowany makaron + mleko sojowe + sól + czosnek. Miksować wszystko razem ok. 3 min. Organoleptycznie sprawdzać czy nie ma grudek.

Dodać w czasie miksowania olej i sok z cytryny.

Wskazówki i uwagi:

Przechowywać w lodówce.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Andy z ircx.pl.polskavege

Twoje zapiski: