puszka.pl - pysznie!

Pasteryzowane pomidory na zimę (w słoikach)

Agusiek: "Potem w zimie masz świeże pomidorki o smaku pomidorków, a przypraw zawsze dopiero wtedy możesz dodać. Wygodniej się używa takich naturalnych w smaku."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pomidory
sól
oliwa

Przygotowanie:

Upakować do słoików obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory (mogą być też połówki, ćwiartki - jak kto woli). Do każdego dodać ciut soli i łyżkę oliwy. Zakręcić i zapasteryzować: słoiki wstawić do garnka, zalać wodą i gotować. Mniejsze ok. 5-15 minut od momentu jej zagotowania, większe 30-40 minut.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Agusiek i Asia z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: