puszka.pl - pysznie!
Krótko kiszona papryka
Idol z pl.rec.kuchnia: "Podobno takie smaczne cudo robi się na Węgrzech."
MauaM z pl.rec.kuchnia: "Nie wiem jak to się robi na Węgrzech, ale ja ostatnio zrobiłam paprykę dokładnie tak, jak się robi ogórki małosolne."
krótko marynowane
Rodzaj diety:
wegańska & RAW
Składniki:
papryka surowa - zielona lub kolorowa
czosnek
chrzan
koper
ziele angielskie
listek laurowy
sól
Przygotowanie:
ponad 1 dzień
Ja kisiłam pokrojoną na ćwiartki. Dałam czosnek, chrzan, koper, jeszcze ziele angielskie, listek laurowy. Zalałam słoną wodą.
Można jeść już następnego dnia, ale lepiej poczekać, bo po 3-4 dniach robi się dużo lepsza.
Wskazówki i uwagi:
Kisiłam wszystkie rodzaje, tzn. żółtą, zieloną i czerwoną. Mnie najbardziej smakowała jednak czerwona.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-12-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała MauaM
Twoje zapiski: