sos czosnkowy z korniszonami: czosnek - 2 ząbki
sól
pieprz
olej lub oliwa z oliwek
korniszony - 2 szt.
Przygotowanie:
Ugotowałam jednego brokuła i trochę niezbyt dużego makaronu (były to jakieś małe 1,5 x 1 cm motylki). Brokuła pokroiłam w małe różyczki, do tego makaron, plus puszka zielonego groszku.
Na to sos: 2 ząbki czosnku wycisnęłam przez praskę do miseczki, do tego trochę soli i pieprzu i wymieszałam, że zrobiła się taka pacia czosnkowa. Do tego trochę oleju i dalej mieszałam, i jeszcze oleju i dalej mieszałam. Do oleju z czosnkiem wsypałam pokrojone w kosteczkę 2 ogórki korniszony. Chwilę to postało, potem zalałam sosem sałatkę, wszystko wymieszałam.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-12-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Iwona Malek" z pl.rec.kuchnia