Koreczki z tofu oraz warzyw świeżych i marynowanych
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
tofu smakowe (np. wędzone) lub naturalne + sos sojowy
warzywa marynowane:
- pieczarki lub inne grzybki ...
- cebulki
- ogórki
- papryka
- oliwki, kapary
- dynia
ew. suszone pomidory
warzywa świeże:
- papryka
- ogórek
- biała rzodkiew ...
ew. nieco zieleniny (koperku, pietruszki)
Przygotowanie:
Warzywa marynowane odsączyć z zalewy. Tofu i warzywa pokroić mniej więcej w kwadraty - byle nie za duże. Tofu skropić delikatnie sosem sojowym.
Poszczególne składniki nadziewać w różnych kombinacjach na wykałaczki. Żeby koreczki się nie rozpadały, za podstawę powinno służyć tofu lub spore kawałki twardszych warzyw (papryka jest super).
Koreczki można przyozdobić kawałkami zieleniny umieszczanymi na ich górze lub włożonymi między warzywa w trakcie ich nadziewania.
Twoje zapiski: