puszka.pl - pysznie!

Sałatka ryżowo-pieczarkowo-czosnkowa


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 torebki ryżu
sól
1 kg pieczarek
8 ząbków czosnku (czasami daję więcej)
2 pęczki koperku
szklanka majonezu wymieszanego z jogurtem

Przygotowanie:

Ryz gotujemy w osolonej wodzie. Obrane pieczarki drobno kroimy i gotujemy na wrzątku 5 minut lub podsmażamy na patelni (ja zawsze podsmażam). Czosnek rozgniatamy.

Ostudzone pieczarki mieszamy z ryżem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Całość mieszamy z sosem majonezowo-jogurtowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała: Dorota Orzeszak

Twoje zapiski: