Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
dość spore pieczarki
1-2 cebule
masło
papryka w proszku
sól
pieprz
ser żółty
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, obrać, wykroić nóżki. Na maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulkę i nóżki z pieczarek. Doprawić do smaku przyprawami.
Farszu nałożyć do kapeluszy i przykryć plasterkiem sera. Wstawić do piekarnika i zapiekać aż ser się roztopi. Podawać na ciepło.
Wskazówki i uwagi:
Dodam, że składniki farszu można zmieniać wedle uznania. Można dodać natkę pietruszki albo surowe jajko (po podsmażeniu, a przed nałożeniem do kapeluszy). Polecam gorąco, bo pieczarki można przygotować dzień-dwa wcześniej i zapiekać dopiero przed podaniem.
Twoje zapiski: