puszka.pl - pysznie!

Zupa-krem z warzyw śnieżnych

Przepis Magdaleny Gessler przygotowany na przyjęcie angielskiej Księżniczki Anny.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

0,5 kg białych części porów
3 ziemniaki
3 korzenie białej pietruszki
1 seler
100 g masła
1 l rosołu
0,5 l kremówki 30 %
sól
cukier
biały pieprz
sok z cytryny

Przygotowanie:

Jarzyny obrać, pokroić, udusić na maśle. Następnie przetrzeć przez sito, dodać rosół oraz połowę kremówki, gotować przez 5 min., doprawić, odstawić. Ubić resztę kremówki i udekorować zupę-krem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Scenariusze przyjęć" - pod redakcja Alicji Filochowskiej-Pietrzyk, Dziennikarska Spółdzielnia Wydawnicza "KOBIETA I ŻYCIE", 1992, seria "Poradnik PANI"

Twoje zapiski: