puszka.pl - pysznie!

Fasolka szparagowa na sposób chiński

Zielona fasolka szparagowa jest popularnym warzywem w Chinach.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 garście fasolki szparagowej
1 łyżka oleju do smażenia
1/4 łyżeczki oleju sezamowego (rafinowanego)
1/2 ząbka czosnku

1/2 łyżeczki sezamu do posypania
1/2 łyżki sosu sojowego
+ ugotowany ryż

Przygotowanie:

Rozgrzać oleje w woku, na to rzucić umytą, osuszoną fasolkę, w całości. Szybko mieszając smażyć 3 minuty. Posypać drobno posiekanym czosnkiem, smażyć minutę. Powinna być twardawa, chrupiąca, nie miękka.

Podać na ryżu, posypać ziarnem sezamowym. Pokropić sosem sojowym do smaku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-01-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Magdalena Bassett

Twoje zapiski: